Cloud

Mensen om te kopiëren op het eToro platform.

Voor elke beginnende handelaar is dit een nuttige manier om vertrouwd te raken met online handel door te kijken naar de handel van andere handelaren en de mogelijkheid om winst te maken door de winnende strategieën van meer ervaren handelaren te kopiëren.

Om deze manier van handelen uit te voeren, moeten we eerst de handelaar of handelaren die we willen kopiëren, vinden en selecteren. Maar voor het zover is, moeten we eerst bepaalde parameters duidelijk hebben. We zullen verschillende vragen moeten beantwoorden om precies te bepalen welk profiel het ideale zou kunnen zijn. Vragen zoals:

Wat is het maximale risico dat we bereid zijn te nemen?

Wat is het passende streefrendement voor het genomen risico?
Over welke tijdshorizon willen wij dat de handelaar handelt?
Welke instrumenten hebben onze voorkeur?
Welke ervaring en populariteit zullen wij van de handelaar verlangen als garantie voor zijn of haar prestaties?
Vragen als deze kunnen ons een idee geven van welk type handelaar het best past bij onze beleggingsstijl en risicotolerantie.

Het meest logische in deze gevallen is dat een handelaar op zoek gaat naar een andere handelaar met een profiel dat zo veel mogelijk lijkt op dat van hemzelf. Het is echter wel mogelijk om via CopyTrading een beleggingssysteem te ontwerpen dat afwijkt van de strategieën die wij zelf gebruiken. Bijvoorbeeld die welke voor ons als handelaar moeilijker te ontwikkelen zijn, maar waarvan wij denken dat zij een positief rendement kunnen opleveren als wij vertrouwen stellen in een andere handelaar die meer ervaring heeft met dit soort handel.

Het is vermeldenswaard dat handelaren die op eToro worden gekopieerd daarvoor een commissie krijgen, zodat zij de eersten zijn die het best mogelijke rendement uit hun strategieën willen halen. Iedereen kan aan het programma deelnemen en worden gekopieerd en een “Populaire Belegger” worden. Het is een andere zaak als wij voldoende ervaring en een track record hebben om als garantie te dienen dat andere handelaren zullen besluiten ons te kopiëren.

De informatie die over andere handelaren verschijnt is volledig transparant en betrouwbaar, zij kan niet worden gewijzigd of gemanipuleerd door gebruikers. Het is een automatisch statistisch overzicht van hun transacties en dit is wat hun profiel bepaalt, hun feiten in plaats van hun woorden.

Hoofdmenu van het eToro platform

Zodra we duidelijk zijn over de minimale parameters en het type profiel dat we zoeken, zullen we zoeken en selecteren uit de “Mensen” sectie in het hoofdmenu van het eToro platform. Op dat moment verschijnt een scherm waarmee we deze vragen kunnen beheren:

 

Mensen om te kopiëren op het eToro platform.
Koop commissievrije aandelen!
BEZOEK DE WEBSITE VAN ETORO
(*) 68% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij de handel in CFD’s met deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het zich kunt veroorloven een groot risico te lopen uw geld te verliezen.
Waarschuwing: In het verleden behaalde resultaten vormen geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Eenmaal op het “People” commando scherm kunnen we het zoekproces uitvoeren, hiervoor is het scherm opgedeeld in de volgende secties:

 

Filters (bovenste balk)
In deze balk hebben we meerdere filteropties om het zoeken naar handelaren die aan onze voorkeuren voldoen te vergemakkelijken, zoals:

Mensen van: Om het land van herkomst van de kandidaten te selecteren.
Wie heeft er in geïnvesteerd: Om de activa te selecteren die wij de handelaars willen laten kopiëren om in te investeren.
Minimumrendement: Om een filter in te stellen voor het minimumrendement dat zij hebben behaald.
Gedurende: Hoe lang moeten zij dit minimumrendementspercentage hebben bereikt (een maand, een kwartaal, een jaar, enz.).
Klik op de knop “Volgende” om het zoeken te beginnen. Net rechts van de bovenste balk hebben we de “Geavanceerd zoeken” opties, die de voorkeur verdienen als we meer zoekfilters willen instellen (b.v. maximum dagelijkse verliezen,…).